luni, 13 octombrie 2014

De ce Targ de Turism în noiembrie?


*Am postat pe Facebook un mesaj legat de mult așteptatul Târg de Turism al României II - 13-16 noiembrie 2014. Ne arătam entuziaști și spuneam despre eveniment: ”Credem că e ocazie bună să ne cumpăram pachete turistice pentru Craciun sau revelion (ultima strigare), dar si pentru schi. Totodata, credem ca expozantii vor forta si ceva oferte early booking pentru anul viitor, cu discounturi semnificative. Parerea noastra... Noi asa am proceda. Ne vedem la targ! ”
* De ce simtim nevoie sa intervenim? Pentru ca am luat pulsul pieței și am descoperit că, de această dată, se îngrașă porcul în ajun. Nu știm cui îi folosește o programare atât de târzie. Operatorii de charter, marii jucători de pe piața turistică, nu-și pot ține afacerile doar din ce vând pentru Revelion sau, în cel mai bun caz, Crăciun. Mulți dintre ei au și acum locuri libere pentru programele de seniori. Pachete care au fost mediatizate puțin spre deloc. Târgul pus la inceput de octombrie ar fi adus un plus de clienți. Plasarea Târgului în perioada alegerilor pentru Președinție le va ridica mari probleme organizatorilor (ne referim la turul II). Iar dacă vremea va fi urâtă, preconizăm că va fi cea mai modestă prezență din ultimii ani. Nu știm, încă, cine a stabilit această dată, însă le recomandăm organizatorilor ca pe viitor să consulte calendarul evenimentelor majore din această țară și, foarte important, să se consulte cu mai mulți colegi tour-operatori. Vă vom ține la curent cu evenimentele de la Târg, unde sperăm că nu vom găsi doar birourile de turism ale unor state care fac doar PR pentru obiectivele lor turistice, ci și pe marii și micii jucători autohtoni.
Noi recomandăm ca anul viitor, târgul să se facă în decembrie. Turiștii s-ar întâlni direct cu Moș Crăciun care le-ar putea pune în cismulițe puținele și proastele pachetele turistice, pe care nu le-au cumpărat occidentalii, rușii sau mai știm noi ce nație iubitoare de călătorii.
Am zis!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu